eten wat de pot schaft

Maak jij je elke avond zorgen of je een maaltijd op tafel kan zetten? In samenwerking met een aantal partijen, vrijwilligers en bedrijfscateraars zorgen wij ervoor dat er geen voedsel verspild wordt en terecht komt bij bewoners die soms al dagen niet gegeten hebben. We richten ons vooral op bewoners die net buiten alle regelingen vallen en niet terecht kunnen bij de voedselbank en/of geen recht hebben op toeslagen en tegemoetkomingen, minima’s die door omstandigheden geen maaltijd voor zichzelf, gezin of kinderen op tafel kunnen zetten.


De Bolle buikjes

Warme maaltijden, fruit, verse groenten of ander etenswaar wat wij aangeboden krijgen, delen we op De Bolle Buikjes. Iedereen kan lid worden van deze pagina en bij interesse in een privé bericht reageren op het aanbod. in dit bericht staat ook verdere informatie.

Het uitdelen van eten aan mensen die het nodig hebben is ook verbinden, ontmoeten, samen zijn en ook iets om naar uit te kijken.

Uitdelen

Maandag, woensdag en vrijdag tussen 15.30 en 16.00 delen we maaltijden uit, die koud aangeleverd worden. Wat er aangeboden wordt komt op de facebook pagina van de Bolle buikjes te staan. Je kan je dan in een privé bericht  aanmelden. Het is wat het is en op=op. Maaltijden worden aangeleverd door (bedrijfs)catering die het voedsel niet wil verspillen. Het aanbod varieert van 20 tot 90 bordjes eten.

In de buurtkamer kun je jouw bordje gezamenlijk eten of je neemt het mee naar huis. Wie weet leer je nieuwe mensen kennen en kun je tips uitwisselen aan elkaar of samen een spelletje spelen of een boek lezen, mogelijkheden genoeg. Het is er ook nog lekker warm en ik weet dat er ook koffie en thee klaar staat. 

Doneer

Speciaal spreken we bedrijfscateraars en particulieren aan om samen voedselverspilling tegen te gaan. Eten weggooien is eeuwige zonde, dat wil toch niemand. Zeker als je weet dat er mensen in de samenleving zijn, die in deze tijd soms dagen (minimaal)niet kunnen eten. Wat voorradig is wordt eerst verdeeld onder de kinderen. Dagelijks (warm)eten is een luxe. Er is geen totaaloplossing, maar... samen kunnen we wel het verschil maken. Neem contact met ons op, om voedselverspilling tegen te gaan.
Er is meer mogelijk dan je denkt.

 

Ken jij of ben jij een Bedrijfscatering die eten weggooit als de bedrijfskantine dicht gaat of het feest afgelopen is?  Neem contact met ons op.In de buurt - nieuws

Brabants dagblad - nieuws