Dosocial

Stichting DoSocial is een netwerk van bedrijven die zich vanuit een sociale drijfveer inzet voor het welzijn van ouderen in Nederland. In 2020 organiseerde vrijwilligers van Veads samen met de partners van DoSocial de Silverrally 073. In 2022 heeft Dosocial de Silverrally zelf voort gezet. 

Wat was de bedoeling van de Silverrally? Een autorit van maximaal twee uur langs de mooiste en bekendste plekjes van den Bosch. een rally waar senioren uit de sleur van alledag worden gehaald en verhalen van vroeger weer opleven.  klik voor de beleving op de film.


Stichting Veads heeft als sociaal partner meegedaan aan de eerste Do-socail Silverrally in 's-Hertogenbosch. Helaas is de rit niet gaan rijden zoals deze bedoeld was. Er zijn opnames gemaakt om de beleving mee tegeven. 

 

Deze opnames worden nog steeds gedraaid in een vijftal verzorginstehuizen van van Neynsel.

 Uitstel Silverrally

6 maart 2020 heeft de activiteitencommissie, in goed overleg met het bestuur en Stichting VEADS, besloten tot uitstel van de Silverrally die gepland stond op donderdag 9 april 2020. Ondanks vergaande voorbereidingen acht de commissie het een onnodig risico om komende maand ouderen, vanuit diverse organisaties en thuis, samen te brengen.

 

Corona-virus

De recente ontwikkelingen rondom het Corona-virus en de laatste adviezen vanuit het RIVM hebben aanleiding gegeven tot het uitstel. Inge Dhaenens licht vanuit het bedrijfsbureau van DoSocial nader toe: “Er is op dit moment te veel onduidelijkheid over het verdere verloop van het Coronavirus. Wat we wel zien is dat het aantal besmettingen in Noord-Brabant de afgelopen dagen flink is toegenomen. Onze topprioriteit is om ouderen en partners met de Silverrally vooral een hele leuke dag te bezorgen en we zijn daarbij niet gebonden aan een specifieke dag of datum.

 

Door dit besluit nemen we geen onnodige risico’s en dat achten we van belang met het oog op de gezondheid van de deelnemers. Op enkele paasartikelen na hoeft er niets in de prullenbak te verdwijnen qua voorbereidingen en pakken we de draad snel weer op om medio september alsnog een prachtige dag te organiseren”.

 

Mocht u na het lezen van deze publicatie vragen hebben kunt u contact opnemen via bedrijfsbureau@dosocial.nl