samen zijn we sterk


Samenwerking re-integratie

 

Tijdens de Corona tijd is er een fantastische samenwerking tot stand gekomen, waarin het terugkeren in de maatschappij en werkvloer centraal staat. Adecco en Stichting Voor elkaar aan de Slag (Veads) helpen samen mensen op weg op het gebied van re-integratie en dagbesteding. Dit betekent dat zieke uitzendmedewerkers van Adecco kunnen re-integreren bij stichting Veads op hun eigen werktempo en kunnen.

 

Zo worden medewerkers die een tijdje uit het werkproces zijn, werkfit gemaakt en kunnen zij hun uren opbouwen. Daarnaast komen ze in een gezellig en hecht team terecht waardoor zij ook op sociaal vlak weer ‘mee kunnen doen’.

 

Adecco maar zeker ook het team van Veads is blij met deze samenwerking en hoopt op een lange en vruchtbare samenwerking! In een korte periode is er al met verschillende medewerkers een band opgebouwd en vinden wij het spijtig dat we al afscheid moeten nemen van Adecco uitzendkrachten. Ze zijn een aanvulling en nemen werk uit handen, deze werknemers ontdekken hoe het is om in een sociale omgeving te werken. Elke dag is anders en in korte tijd wordt ervaren hoe leuk werken bij stichting Veads kan zijn. De werknemers krijgen te maken met diverse beperkingen en dat vergt aanpassingsvermogen, wat ze mee kunnen nemen in hun verdere loopbaan.

 

Het is mooi om te zien, dat een van de medewerkers (Jana) het vertrouwen en de kracht heeft gevonden om een nieuwe baan te vinden. Aya, zoals alleen wij haar mogen noemen in kleine stapjes een eigen project heeft gevonden binnen onze stichting en we haar onzekerheid weg zien trekken. En Ismet die pas gestart is binnen drie dagen al vraagt heb je nog een leuk project voor me om mee aan de slag te gaan. Ismet en Aya ontdekte nieuwe capiciteiten van hun zelf en zijn op eigen inzicht meubels aan het pimpen. Iets wat in hun vorige werk omgeving niet mogelijk was, wordt nu mogelijk, ze zijn zichzelf aan het ontwikkelen.

 

De werkzaamheden worden aangepast op de persoon, zonder werkdruk ontdekken ze nieuwe vaardigheden en komt stilletjes aan het zelfvertrouwen op de werkvloer en in eigen kunnen terug. 

 

Stichting Veads spreekt op deze wijze hun dankbaarheid uit en kijkt uit naar de volgende medewerkers, die op hun beurt kennis maken met vrijwilligers met een onuitputtelijke motivatie en inspiratie. 


Netwerk van sociale partners uit het bedrijfsleven.Media partner