Nominatie vrijwiligersprijzen 2020

STEM OP ONS

Veads

Stichting VEADS (Voor elkaar aan de slag) Klik hier

 

SAS Zomerschool 55+

Hoort bij de twaalf genomineerde voor de juryprijs. Klik hier

 

Open Venster Nuland

Het Open venster Nuland Klik hier


Stichting Veads (Voor elkaar aan de slag) naar de Nationale Vrijwilligersprijs

Stichting Veads dingt mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen op Veads stemmen via Vrijwilligerprijzen. Dit vrijwilligersinitiatief maakt dan kans op een Publieksprijs van € 2.500,- uit handen van minister Hugo de Jonge.

Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Maar liefst 12 genomineerden zullen een promofilm ter waarde van € 3.000,- krijgen én ze maken kans op een juryprijs van € 6.000,-. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn, maken kans op de publieksprijs van € 2.500,- en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen dus! Het liefst op VEADS, via Vrijwilligersprijzen.

Lokale aanmeldingen
Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één Passieprijs-vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Marco Nunen is voorgedragen door Veads en is winnaar van de passieprijs geworden. Reden voor een feestje.

Selectiecriteria
De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. In 2020 zijn alle kandidaten voor de Passieprijs winnaar! De prijsuitreiking is op 28 maart 2020. Minister Hugo de reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicapten zaken Rick Brink. Irene Moors heeft de presentatie in handen!

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Stichting VEADS (Voor elkaar aan de slag) Klik hier
SAS zomerschool hoort bij de twaalf genomineerde voor de juryprijs. Klik hier
Het Open venster Nuland Klik hier